ARISTIDE HOTEL, SYROS
16-22 MAJ 2022

Yoga & Art Retreat

T E M A : M E R A K I O C H T E L O S
KREATIVITET OCH MÅLMEDVETENHET

ARISTIDE HOTEL, SYROS
16-22 MAJ 2022

Yoga & Art Retreat

T E M A : M E R A K I O C H T E L O S
KREATIVITET OCH MÅLMEDVETENHET

Välkommen till vårt Yoga & Art Retreat med Yogamaster Ulrica Norberg och ”up-and coming” yogalärare Petra Nilsson. Master Yoga erbjuder denna unika yoga retreat på det 5-stjärniga, eco-friendly, boutique hotellet Aristide Hotel på ön Syros i Grekland. En plats där kultur, konst, filosofi, kontemplation, mat och nutid smälter samman till ett. Tillsammans med den uppskattade yogamastern Ulrica Norberg och Petra Nilsson kommer du att vara i bästa händer för en minnesvärd vecka.

Meraki och Telos

Detta yoga retreat är en förlängning av vad denna plats har att erbjuda; Meraki (kreativitet) och Telos (fokus/målmedvetenhet). Veckan kommer att innebära kreativitet i olika former. Morgonpraktik (alignment flow och meditation) varje morgon. Eftermiddagspraktik (restorative yoga och breath work/ andningsövningar). Andra aktiviteter inkluderar grekisk växtbaserad örtvandring och föreläsning om de helande egenskaperna hos örter; Guidad rundtur runt Syros kulturella platser och njuta av Egeiska stränderna och meditera i en grotta. Du får också möjlighet att guidas av proffs från konstinstitutet i konst (måleri, skulptur etc)i en unik session. Du kommer även erbjudas stunder att återställa, reflektera, yoga, filosofiska samtal, simma i havet, bara vara tid, äta gudomliga middagar och massor av extraordinär kultur för dem som är intresserade.

Ulrica Norberg & Petra Nilsson

Yogamaster Ulrica Norberg är en bästsäljande författare, andningscoach samt en initierad Yogiraj/yogamaster av tradition. Petra Nilsson är yogini och yogalärare som arbetat med PR och marknadsföring sedan många år och skräddarsytt alla typer av evenemang och koncept.

Aristide Hotel

Aristide Hotel är en sann arkitektonisk pärla som visar grekiska neoklassiska och art deco-stilar. Denna omsorgsfullt restaurerade hotel kombinerar gammaldags elegans med modern design. Förutom de nio rymliga sviterna är det ett konstgalleri och ett konstnärsboende. Som gäst kan du njuta av trädgårdsbaren eller njuta på takets uteplats med magisk utsikt, se solnedgången och den vackra havsutsikten medan du äter middag med gudarna. Stranden ligger 8 minuters promenad bort och nära centrum av Hermoupolis.

Aristide Hotel har startat ett trädplanteringsprojekt för att kompensera för en del av koldioxidavtrycket från gästernas resor till ön, de köper mestadels lokal och ekologisk mat (hotellet har en egen grönsaksodling och egna kycklingar) och de har ingen singel- använd plast – badrummen har keramiska tvål- och schampodispensrar, tandborstarna är gjorda av bambu, tandkrämen är i pillerform och tofflorna är biologiskt nedbrytbara och komposterbara.

Kuriosa om Syros

På 1800 -talet var staden Hermoupolis på ön Syros det grekiska industriella och merkantila hjärtat liksom landets främsta hamn. Stora förmögenheter gjordes inom sjöfart, skeppsbyggnad och textilier och rikedomen framgår av de ståtliga herrgårdar som byggdes på ön. Hermoupolis erbjuder en sofistikerad arkitektur som ligger på klippor med utsikt över det klara badvänliga Medelhavet.

Idag är staden huvudstad i den kykladiska ögruppen. Lokalbefolkningen förklarar att de såg de pittoreska fiskebyarna i närliggande Mykonos bli massturism för festturister och bara inte ville följa med i deras spår. Denna ö förblev istället en autentisk och levd plats. Den har det bästa av två världar: en urban och en mycket konstnärlig scen med många festivaler (internationell film, jazz, gatukonst, animation och mycket annat), ett universitet, konstgallerier, dykning, vandring, avskilda stränder och fantastiska kök. Stadens skyddshelgon är Hermes, den grekiska guden för resenärer.

Paketerbjudande

Transfer från Syros hamn till Aristide Hotel, tur och retur.
Välkomstdrink med champagne (eller alkoholfri dryck).
Boende 6 nätter.
Wifi och alla skatter. Frukost och middag på Aristide Hotel (och/eller lunch).
Yoga praktik alla dagar.

UTFLYKTER

Utflykt med föreläsning om örtens läkande egenskaper
– vi plockar örter och lär oss att laga vår egna läkande middag.
Maria Krina har fått utmärkelse ”Silver Spoon” tar örtkunskapen
till en helt ny kulinarisk nivå.
Guidad rundtur runt Syros kulturella platser.
Guidad konst tur i Aristide Hotel av ägaren Oana Aristide.
Båttur runt ön med avskild strandvistelse. Lunch till havs.
Vi stannar för meditation i en grotta. Magiskt!
Möjlighet att vägledas av proffs från Konstinstitutet i konst
(måleri, skulptur etc) i en unik session.

PRIS

Early Bird: 26 500 SEK/2615 € t om 1 december.
Ordinarie pris: 28 000 SEK/ 2763 €.

Flygbiljett tur och retur samt båtbiljett ut till Syros ingår inte i priset.
Du bokar din egen flygbiljett tur och retur till Aten eller Mykonos,
även detta för att din reseförsäkring skall gälla.

Avvakta att boka dina flygbiljett. Vi kommer maila ut mer information i februari
inför ditt köp av flygbiljetter etc. Vi kan självklart hjälpa till med researrangemang,
samt koordinerar transfern från flygplats ut till ön Syros med båt.

Anmälan

För mer information samt anmälan: masteryogasweden@gmail.com

Anmälningsavgift på 10 000 SEK/ 1000 € betalar du in för att bekräfta din plats.
Resterande belopp betalas in senast 1 mars 2022. Märk med ditt namn!

Betalning sker direkt till Aristide Hotel pga försäkringar för resegarantin.
National bankswift: ETHNGRAA. Account number: 46900297501
IBAN : GR4701104690000046900297501
Beneficiary : JMA REAL ESTATE SINGLE MEMBER PRIVATE

Önskar du att betala med kort maila oss så får du mer information.

Garanti

Full återbetalning om retreatet ställs in eller avbryts i förtid, såsom om nya reserestriktioner pga Covid-19 införs i Grekland eller Sverige. Du har full ångerrätt på din bokning fram till 1 mars 2022 och får då din anmälningsavgift på 10 000 SEK/ 1000 € återbetald. Vid sjukdom som styrks med läkarintyg betalas full återbetalning även efter 1 mars 2022.

Välkommen att följa med oss på en vecka med sann BLISS!

Ulrica Norberg & Petra Nilsson