Gästkockar

Gästkockar

Paul Svensson

Paul Svensson är en av Sveriges främsta Stjärnkockar. Han är en skicklig matfilosof- och kreatör med sitt hjärta i det gröna för en hållbar njutning i alla led. Gett ut 6 st kokböcker. Bl a Grönsaker A-Ö, en riktig grönsaksbibel med över 500 recept. Hållbarhet och närodlat är ledorden liksom vikten av att minska matsvinnet. I den senaste boken, Matkompassen, visar Paul tillsammans med sin medförfattare Zeina Mourtada hur vi kan göra gastronomisk mat samtidigt som vi tar hänsyn till vår planet. Paul syns flitigt som TV-kock från TV4. Han driver bl a Paul Taylor Lanthandel och Fotografiska i Stockholm tillsammans med passionerade kollegor och är utsedd till hedersdoktor på Örebro Universitet.

Cecilia Davidsson

Cecilia Davidsson är kock och näringsterapeut och driver sedan 2006 företaget Curlyfood med ekologisk catering, matlagningskurser och cleanseprogram. Att maten ska vara vacker, smaka gott, tillagas av säsongens råvaror och vara välgörande är inspiration till menyer och kokböcker. Senaste kokboken Yogamat kom ut 2021 och ger inblick i köket och hur yogan kan praktiseras i köket genom vördnad för naturen, vår jord, djuren och människor i val av råvaror, odlingssätt och säsong. Den syrliga smaken är tydlig, då citron är en favoritsmaksättare både i juicer och zest.

Gustav Otterberg

Välrenommerade Stjärnkocken Gustav Otterberg har lång och välrenommerad erfarenhet inom branschen. Han är tidigare kökschef på Artipelag, byggt upp Guide Michelin-prisade Ekstedt i centrala Stockholm samt den legendariska stjärnkrogen Leijontornet. Och nu kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden.

Hans matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket kring hur man värnar råvaran.  Ledorden är ekologiskt och närproducerade råvaror som baseras på aktuell säsong.

Sigrid Bárány

Sigrid Bárány var vår gästkock under vårt retreat JOY i Ronneby. Hon är matinspiratör vars mission är att sprida matglädje – både i kök och vid matbord. Sigrid har ett stort intresse för måltidens hälsomässiga, sociala- och kulturella värden. Sigrid har lagat holistisk mat för flera retreats både i Sverige och Internationellt.

Sigrid vann Sveriges Mästerkock 2012, har gett ut två kokböcker (Spisvärme och Sigrids kök) och syntes senast i TV-rutan i Decenniets Mästerkock 2020. Hon jobbar med att skapa recept, leda cookalonger, föreläsa och på andra sätt inspirera människor att förgylla tillvaron för sig själva och andra genom matlagning.

Sigrid har hörts i podcasten Matsamtalet i sju säsonger tillsammans med Johan Hedberg, Tommy Myllymäki och Richard Tellström och i podcasten Schysst Mat med Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect. Själv lagar hon gärna värmande, kramig comfort food till sina nära och kära.

Omtanke, kreativitet och glädje är Sigrids ledord i köket.

Fotograf Frida Wismar