RÖRBÄCK FOREST RETREAT, HALLAND
16-18 SEPTEMBER 2022

Master Yoga Retreat
Naturens RUM

DANIELLA WITTE & PETRA NILSSON

RÖRBÄCK FOREST RETREAT, HALLAND
16-18 SEPTEMBER 2022

Master Yoga Retreat
Naturens RUM

DANIELLA WITTE & PETRA NILSSON

I den trolska skogen öppnar sig en glänta. Här möts du av en halländsk gård med nya tillägg i samspel med äldre tiders byggnader och rum. De inre rummen organiserar sig i förhållande till de yttre. Här är skogens närvaro central och rummen flätas samman med helheten. Skogen och träden är platsens material. Husen framstår som skulpterade i trä och de inre rummen urgröpta och fordrade, detaljerna knådade, allt utifrån en ursprunglig tanke om plats och människa.

I denna fantastiska miljö låter vi naturen flytta in i ditt rum, både själsligt och bokstavligt.

Daniella Witte, inredningsdesigner & stylist, ger en inredningskurs där du får inspiration och verktyg till att skapa ditt vackraste rum med naturens energier.

Petra Nilsson, yogalärare & skogsbadsinstruktör, guidar dig in i skogens hälsosamma famn och bjuder på Skogsbad ”Shinrin Yoku”, NaturYoga och Yoga Nidra.

Vi ger dig en avkopplad vistelse där själen får ro och tankar får plats: omgärdat av ängar, skog och sjöar.

Om Daniella Witte

Daniella Witte är inredningsdesigner & stylist med naturen, ljuset och välmåendet som största inspiration.

Daniella brinner för att jobba med sammansättningen av äkta naturliga material och nedtonade färgnyanser som gifter sig väl med varandra. En långsiktig inredning som också välkomnar och ramar in härliga färger i accenter och växtligheter på ett väldigt harmoniskt sätt.

Hennes mål är att lyckas uppnå naturligt djup och stämning i intedningen som ger trygghet till den plats där människan ska leva & må bra. En inredning för alla våra sinnen!

Om Petra Nilsson

Petra är yogalärare (RYT500+) och Skogsbadsinstruktör med hjärtat i naturen och den kraft som vi kan hämta där. Hon undervisar både yan och yin klasser, men har valt att fördjupa sina kunskaper i YinYoga, Restorative, Meditation och Pranayama (andningsteknik). Hon är diplomerad YinSpecialist och grundare till Master Yoga Sweden.

Om Rörbäck Forest Retreat

Rörbäck Forest Retreat är en unik arkitektritade gård med omsorg i varje detalj. En plats att landa i med alla sinnen. Petra Gipp Studio, en av Sveriges mest intressanta och samtida arkitektkontor, har med stor känslighet för platsen – lyckats! De nya husen är helt byggda i svensk trä som lämnats obehandlade för att med tiden patineras och åldras vackert.

Rörbäck är byggt med kärlek till allt som är vackert. Med skön natur, arkitektur och härlig inredning har man lyckats skapa ett andningshål på en plats som har det bästa av två världar. Till det en uppvärmd pool, 24 grader, badgrop i bäcken och bastu för relax.

Vår logi

Mangårdshuset är den 32 m långa huvudbyggnaden och rymmer åtta sängplatser fördelade på tre sovrum. Alla sovrum har vacker utsikt över skog och trädgård och dubbelsängarna går att separera om så önskas.

Här finns två generösa badrum och stort kök med eldstad. Via hallen når man det stora växthuset med 6 meter upp i nock.

Ladan fungerar som ett eget hus och har ett sovloft med fyra bäddar, har en egen eldstad och utsikt över ängarna.

Vi bor som i en liten söt Sangha och nymanglade mormorslakan väntar på oss!

Retreat kock

Gästkock är Varbergs välkända restaurang- och kockprofil, Mattias Svensson. Mattias levererar ”äkta mat” med känsla för lokalt, närproducerat och kvalité, en upplevelse för både smaklökar och sinnen.

Program

Fredag 16 september

Kl 15.00 Check-in & Välkommen!

Kl 15.30 Skogsbad med Petra Nilsson
Vi startar retreathelgen med ett välgörande Skogsbad ”Shinrin Yoku” där vi lämnar veckan och vardagen bakom oss. Varvar ner, möter skogen och naturens kraft med alla våra fem sinnen. Ett skön praktik att vara här och nu, landa in i naturen och förbereda inför helgens inredningskurs.

Kl 18.00-19.00 Inredningskurs där skog & natur är inspirationskällor med Daniella Witte.
Låt Daniella inspirera dig med sitt sätt att jobba med inredning genom att låta naturens energier vara en del i skapandet av miljöer, stilleben och rumslighet. Daniella visar oss en rad olika exempel, som inspiration, utifrån hennes arbete.

Kl 20.00 2-rätters middag

Sov sött!

Lördag 17 september

Kl 7.00-9.00 Frukost

Kl 9.00 -12.00 Inredningskursen fortsätter med Daniella Witte.
Dagens inleds med en guidad meditation ” Hitta din inre färg”.
Vi jobbar med ”Eget måleri av färgprov” till kommande moodboards och får en genomgång av Naturliga Material, dess nyanser och vad de ger för energier till ett rum.

Block 1: Hur fördelar vi material, färg och form till en balans som ger en harmonisk och hållbar helhet, till det som ska bli det fulländade rummet att trivas i.

Block 2: Hur kan vi tänka med hjälp av materiallära när vi går ut och handlar secondhand och återbruk. Inspiration till att skapa en stil som blir din egen.

Kl 12.00 Lunch

Kl 13.00 Silent Walking, NaturInspiration & Moodboards.
Vi strövar tillsammans, men individuellt, ut i skogen under tystnad för att plocka naturliga fynd som symboliserar val av material till ditt rum.

Block 3: Du skapar Moodboard för ditt rum.
Kreativ tid där du skapar det rum du har visualiserat om.

Kl 15.00 Fika
Egen tid. Poolhäng, badgrop och bastu, eller bara vara.

Kl 19.00 3-rätters middag

Ca kl 21.30 Skön Yoga Nidra med Petra avslutar dagen.

Dröm sött!

Söndag 18 september

Kl 8.00-9.00 NaturYoga med Petra
Vi möter dagen med en mjuk yogaklass i naturen. Till ljudet av fåglarnas, vindens och trädens sång

Kl 9.00-10.00 Frukost

Kl 10.00 Reflektion & avslut inredningskurs med Daniella.

Kl 11.00 Utcheckning.

Tack för en grön skön helg tillsammans!

Detta ingår

Inredningskurs och Meditation med Daniella Witte
Skogsbad, NaturYoga och YogaNidra med Petra Nilsson
2 nätters logi i delat sovrum
Frukost lördag och söndag
Lunch lördag
Fika alla dagar
2-rätters middag fredag och 3-rätters middag lördag
Gästkock Mattias Svensson
Tillgång till pool, bad och bastu

PRIS: 6500 kr

Max 10 deltagare

Anmälan

Anmälan till: masteryogasweden@gmail.com

Hjärtligt VÄLKOMMEN!
Petra & Daniella