PATER NOSTER, HAMNESKÄR, BOHUSLÄN
18-20 AUGUSTI 2023

Master Yoga Sweden
LÅNGSAMT RETREAT

Med Johanna Alvin

PATER NOSTER, HAMNESKÄR, BOHUSLÄN
18-20 AUGUSTI 2023

Master Yoga Sweden
LÅNGSAMT RETREAT

Med Johanna Alvin

Välkommen till ett unikt Skärgårdsretreat i Långsamhetens anda med yogalärare Johanna Alvin på prisbelönta Pater Noster. Platsen där vinden är friskare, vattnet saltare och skaldjuren färskare.

Här hittar vi lugnet i takt med havets vågor och brus, solens strålar och de friska, salta vindarna. Yoga, meditation, yoga nidra, bastu och bad. Drar krabbtinor och för dig som önskar lära dig mer om hur man skördar tången här på ön är det möjligt med expert och marinbiologen Johan.

Pater Noster har bland annat blivit utsedd till World’s Best Concept 2021 och Stora Turismpriset 2022.

Om Johanna Alvin

Yogalärare Johanna Alvins fascination för kroppens uttryck utan ord började i dansen redan som barn, och att upplevelser och tillstånd kan skapas inuti har följt med henne sedan dess. Kärleken till rörelse tog henne till utbildningar inom hälsa, friskvård, gruppträning och en examen som idrottslärare.

I rörelse finns också stillhet och det Johanna brinner för att förmedla är verktyg att leva mer med förmågan till sin egen gas och broms och allt däremellan. Tillit och förankring att känna in och agera i sitt eget tempo. Det är i vilan, tystnaden och återhämtningen det händer. Det är där vi samlar energi och fart. Att våga leva lite långsammare för att var närvarande i olika slags tempo i vardag och liv.

Johanna värderar gemenskap högt. Tillsammans kommer vi långt, inuti och runt om. Hon har de senaste åren drivit yogastudio, utbildat yogalärare, undervisat klasser, workshops och varit mentor.  Möter du henne inte på yogamattan så är det i skogen, vid havet eller skrivandes med en penna i handen.

Om Pater Noster

På en isolerad ö längst ut i havsbandet ligger kungen av fyrar – Pater Noster. Här ute, på ön Hamneskär, utanför Marstrand i Bohuslän, levde fyrmästare med familjer, på öns och havets villkor och fyren lotsade sjömän ute på havet i mer än hundra år. Efter varsam renovering har den gamla fyrmästarbostaden förvandlats till ett internationellt och prisbelönt hotell, med utmärkelser som World’s Best Concept 2021 och Stora Turismpriset 2022. På ön finns nio väldesignade rum med vacker utsikt och sovplatser för 24 gäster. För sjöfarare från när och fjärran, för naturälskare och för dig som söker stillhet eller gemenskap.

Än idag lever du på öns och havets villkor på Pater Noster. Med havet som största inspirationskälla så är köket specialiserat på dagsfärsk fisk, skaldjur i världsklass och inte minst öns nyskördade tång, vilket Pater Noster ser som en stor del i framtidens mat.

Öns närmsta granne är sälarna, som du kan se simma förbi eller liggandes på kobbarna, medan du njuter av salta bad i havet eller öns uppvärmda badtunnor. Låt dina sinnen komma till ro och upplev en vidunderlig vy över horisonten, i öns bastu eller på 32 meters höjd i fyren. Oavsett var du befinner dig på ön utlovas fantastiska utsikter och upplevelser. Solnedgångarna är som balsam för själen. Kvällen och natten när mörkret är mörkare, är stjärnorna gnistrande och det magiska månskenet lyser över de två haven, Kattegatt och Skagerrak bildas en stark vacker mångata utanför. Inga filter, bara 100 procent äkthet.

Program 18-20 augusti

OBS! Justeringar i programmet
kan förekomma.

Fredag 18 augusti

Kl.13.00 Vi möts vid Marstrands färjeläger för avfärd med ribbåt över till Pater Noster på ön Hamneskär. Båtturen tar cirka 15 min.

Kl.13.30 Välkomstfika & Helgens program!

Petra & Johanna

Kl.14.00 Guidad rundtur på Hamneskär med besök i fyren Pater Noster Lighthouse med Mirja Lilja Hagsjö.

Kl.16.00-17.30 Yoga & Meditation med Johanna
Vi landar in i kroppen, naturens skönhet på klipporna på Pater Noster och bjuder in långsamheten med alla våra sinnen. Kroppen får röra sig mjukt med havets energier som en omsorgsfull förberedelse för mer stillsamma yinpositioner, avrundat med andning och meditation i stillhet och tystnad.

Kl.17.30-20.00 Egen tid att landa in på ditt rum, bekanta dig med den nya miljön.

Koppla av i bastun och ta ett dopp i havet.

Kl.20.00 Skärgårdsmiddag

Sov sött!

Lördag 19 augusti

Kl. 7.30-8.00 Morgonmeditation med Johanna

Vi möter morgonen med blicken mot horisonten.
Möjligheten, expansionen och vår betydelse i det lilla och det stora
startar vår dag.

Kl. 8.30-10.00 Lååång härlig frukost frukost

Kl. 10.00-13.00 EXTRA AKTIVITET – Tångskola med expert & marinbiolog Johan. Vi följer honom från land när han skördar tången. Tång är klimatsmart, gott, hållbart och här ute på Pater Noster odlas det inte utan skördas i det fria.

Vill du ej lägga till Tångskolan har du EGEN TID fram till klockan 12.00 då vi gemensamt intar lunch.

Kl. 13.00-13.30 Yoga Nidra på Klipporna
Efter lunchen samlar vi energi i en återhämtande djupavslappning där vi blir en del av markens kraft och vattnets energi.

Kl.13.30- 15.30 Egen Tid
Bara Vara, Läsa en bok, Gå på öns vernissage Vara ensam eller umgås med en ny vän. Du har också möjlighet att vara med och dra upp krabbtinor och lägga ner fångsten i ett kokkärl som står ute på innergården vid sjöboden. Du är sen välkommen att njuta och smaka av dom färska och nykokta krabborna. Det är bara att komma och ta – en grym smakupplevelse!

Kl.15.30-17.00 Yoga & Meditationspromenad
Vi rör oss i en mer fysisk yogasekvens där alla lager av oss som människor får ta plats styrka, mjukhet, tanke, känsla, upplevelse och andetag.

Vi avslutar den med en meditationspromenad där fötterna får möta underlaget,
ögonen får möta den vackra omgivningen i detaljer, hörseln får lyssna till havets brus
och händerna får möta naturens strukturer.

EGEN TID

Kl.19.00 Skärdgårdsmiddag

Ca kl.21.00 Kvällsmeditation på Klipporna

I tystnad reflekterar och mediterar vi på långsamhet, vad betyder det, hur känns det, hur skiftar det? Den som önskar sitta kvar i solnedgången kan runda av sin kväll på vackraste vis.

Sov gott!

Söndag 20 augusti

Kl.7.30-8.00 Morgonmeditation vid havet
Vi känner på, smakar på, omsluter oss med havet. Kroppen får omfamnas i sin helhet eller delar. Bli ett med det som är i ständig rörelse, fullt av kraft och energi.

Precis som du. Full av vatten, kraft och energi.

Kl. 8.00-9.30 Härlig frukost

Kl. 9.30-11.15 Yin yoga, skrivande och reflektion.
Runda av helgen med mjuk yinyoga med fokus på energiflöde. Efter yinyogan får du skriva dina reflektioner från helgen och vad du vill ta med dig framåt.

Utcheckning

Kl.12.00 Hemfärd med ribbåt.

Ditt paketpris:

16 000 kr

Detta ingår:

2 nätters logi i Pater Nosters prisbelönta fyrvaktarrum. Del i dubbelrum.
RIB transport tur & retur
Välkomstfika
Frukost lördag och söndag
Lunch lördag
Skärgårdsmiddag 2-rätters fredag (dryck ingår ej)
Skärgårdsmiddag 3-rätters lördag (dryck ingår ej)
Guidad tur på ön
Fyrbesök under hela vistelsen
Dra krabbtinor på ön. Vi kokar fångsten direkt utomhus. En smakupplevelse!
Tillgång till öns SPA med bastu & uppvärmda badtunnor
Tillgång till morgonrock, tofflor och handduk
7 yogaklasser med Johanna Alvin
– Yoga & Meditation
– Morgonmeditation
– Yoga Nidra
– Kvällsmeditation
– Yoga & Meditationspromenad
– Morgonmeditation vid klipporna
– Yin yoga, skrivande & reflektion
Gåva från Master Yoga Sweden

Ingår ej i ditt paketpris:

Tångskola med expert & marinbiolog. Skörd, tillagning & provsmakning.

(Minimum 6 personer)

Tilläggsaktivitet för MasterYoga pris: 950 kr.

Önskar du extra fika mellan klasser eller under din egen tid
betalar du detta direkt till Pater Noster vid utcheckning.
Ingår ej i paketpriset.