KENYA, AFRIKA
15-25 NOVEMBER 2024

Master Yoga & Adventure

Nairobi – Rift Valley – Massai Mara – Watamu Beach

KENYA, AFRIKA
15-25 NOVEMBER 2024

Master Yoga & Adventure

Nairobi – Rift Valley – Massai Mara – Watamu Beach

Välkommen till ett helt unikt och personligt 10-dagars retreat i Kenya, Afrika. Denna retreat arrangeras i samarbete med Jonas Geijke och Naila Sheer från Aurora Safaris, Vera Musili, Peaks Safaris i Kenya och Petra Nilsson Master Yoga.

Du möts upp och har transfer från Nairobi flygplats till Tamarind Tree Hotel. Om du anländer tidigt första dagen har du möjlighet att besöka Karen Blixen och Giraffcentret tillsammans med Vera och Petra. Vi möter Jonas och Naila upp för avresa till Enkaji Resort vid Kisamis Rift Valley, även känt som mänsklighetens vagga. Vi kommer bl a besöka Ngong Hills, berget som Karen Blixen blickade ut över från sin farm.

Jonas har bott 25 år i Masai Mara och på denna resa kommer vi få träffa Jonas privata vänner bland lokal befolkningen. Du kommer få en helt unik, personlig och annorlunda djupdykning in i deras kultur och vardag. Vi har logi på Tipilikwani Camp och under våra dagar här ingår två safaris ute på savannen.

Varje dag ingår yoga med Petra Nilsson internationell certifierad yogalärare RYT 500+ och grundare till Master Yoga. Petra bjuder på bl a på soluppgångsyoga- Sun Salutation ” Surya Namaskar ” som bokstavligen betyder ” Välkomna solen”, meditation och breath work varje dag och tillsammans med henne och Vera avrundar vi på Watamuu Tree House, wellness, massage och yoga center. Utsett till Kenyas bästa hotell och Watamu Beach till en av världens vackraste stränder!

Du kommer vara i trygga händer med retreatledare med lång erfarenhet inom samtliga områden och ta med dig minnen och upplevelser hem, som ej kan erbjudas av andra aktörer.

PROGRAM

Fredag 15 november

Ankomstdag Nairobi.

En representant från Peaks & Safaris möter dig vid ankomst på flygplatsen och kör dig till Tamarind Tree Hotel.  Vi använder denna dag till en uppsamlingsdag, då ni kan komma in med olika flyg. Om du väljer att anlända tidigt under dagen finns det möjlighet att besöka Karen Blixen och Giraffcentret tillsammans med Vera från Peak & Safaris och Petra från Master Yoga, som även kommer möta upp er på hotellet.

Till middag tar vi antingen en promenad till den berömda restaurangen Carnivore. Den ligger inom samma område som hotellet. Annars är hotellets restaurang ett utmärkt alternativ.

Övernattning: Tamarind Tree Hotel – Nairobi.

Lördag 16 november

Morgonyoga i Tamarinds fantastiskt vackra trädgård med Petra med efterföljande dopp i poolen för den som önskar. Vi samlas för en gemensam gruppfrukost där ni får träffa Jonas Gejke och Naila Sher, som kommer att vara med som värdar på vår resa.

Efter frukost och genomgång möter vi även våra guider från Peaks and Safaris. Vi lastar sedan fordonen och startar vår SAFARI J (resa på Swahili). Första stoppet är Kisamis vid Rift Valley-kanten. Här kommer vi att ha logi på Jonas och Nailas familjelodge i 4 gäststugor med utsikt över Rift Valley, även känt som mänsklighetens vagga.

Under den första dagen kommer vi att landa in, prova lokal mat, njuta av utsikten och göra kortare vandringar i omgivningarna. Eftermiddagsyoga – Hatha yoga med Petra avrundar dagens äventyr.

Innan middagen njuter vi av solnedgången med något gott att dricka i handen, en riktig Kenyansk Sundowner a la Karen Blixen.

Övernattning: Enkaji Resort (Frukost, Lunch, Middag ingår).

Söndag 17 november

Ni vaknar till fågelsång i soluppgången och börjar därefter dagen med Sun Salutation yogaklass med Petra. En vacker traditionell klass som består av tolv flödande hatha sekvenser, som även kallas Surya Namaskar som bokstavligen betyder ” Välkomna solen”. Vi välkomnar kraft, värme och ljus. Sätter igång cirkulationen i våra kroppar och förbereder din kropp och ditt sinne för en ny dag. Vi avrundar med klassen med meditation och savasana.

Då vi är nära ekvatorn går solen upp kl. 06:20 och ner kl. 18:20 varje dag året om. Det är värt att stiga upp tidigt och njuta av soluppgången på denna magiska plats.

Efter gemensam frukost lastar vi upp och åker på en kort tur till foten av Ngong hills (berget som Karen Blixen blickade ut över från sin farm och där hennes älskare Dennis Finch Hatton är begravd). Vi gör en vandring upp mot toppen. Med tanke på att vi är på närmare 2000 meter över havet tar vi det lugnt och bara njuter av omgivningarna.

Vi återvänder till Enkaji Resort vid lunch. Egen tid & relax.

Eftermiddagsyoga med Petra innan vi njuter av vår dagliga Sundowner och efterföljande grillmiddag.

Övernattning: Enkaji Resort (Frukost, Lunch, Middag).

Måndag 18 november

Efter frukost i Soluppgången träffar vi våra guider igen från Peaks & Safaris. Vi lastar upp i safari fordonen och åker vidare till den berömda Masai Mara National Reserve.

Masai Mara var Jonas hem i över 20 år, allt du behöver veta har Jonas troligen den ursprungliga versionen från sina masai-vänner, som ni kommer att få möjlighet att träffa under närmaste dagarna

Resan till gaten i Masai Mara tar ca 5 timmar. Sista sträckan till vår lodge går utöver savannen och innan lunch kanske vi redan sett vår första elefant och giraff.

Ankomst Tipilikwani Camp lagom till en sen lunch. Vi tar sedan en kort paus för vila innan vi åker ut på eftermiddagens safari på Savannen led av Jonas och hans mycket kunniga guider från Peaks and Safaris.

Återhämtningsyoga med Petra efter dagens äventyr. Vi avslutar med Sundowner innan middag på vår Camp.

Övernattning: Tipilikwani Camp (Frukost, Lunch, Middag).

Tisdag 19 november

I Soluppgången träffar vi våra guider från Peaks & Safaris igen och åker ut på savannen igen. Vi spanar på de vilda djuren och har med oss en picknick frukost som vi intar under ett passande Acacia träd.

Vi åker tillbaka till vår Camp vid 11.00 tiden. Rast, vila och yoga innan lunch.

Efter lunch tar Jonas med oss på och tur i  lokalområdet. Vi får träffa hans gamla vänner och Jonas berättar om sina 25 år i Masai Mara. Här utlovar vi en annorlunda eftermiddag med riktig djupdykning i lokala kulturen, deras vardag och livsstil.

Vi avrundar dagen med ytterligare en Safari ute på savannen innan vår dagliga Sundowner innan middag på vår Camp. Sov gott!

Övernattning: Tipilikwani Camp (Frukost, Lunch, Middag)

Onsdag 20 november

Efter att ha vaknat till fågelsång i bushen för sista gången är det dags att fara mot Nairobi och  vidare flyg mot Malindi och Indiska Oceanens vita stränder.

Vi startar med en kortare safari  på vägen ut genom Masai mara innan vi rullar vidare mot Nairobi och flygplatsen, restid ca 5-6 timmar. Här tar vi avsked av Jonas och Naila och säger hej till Vera från Peaks and Safaris som kommer att följa med oss ner till kusten.

Flyget till Malindi tar ca 1 timme. Vid ankomsten har vi väntande biltransfer till Watamu Tree House. Vi kommer att tillbringa de närmaste dagarna i Watamu och njut av Indiska Oceanens vita stränder.

Vid ankomst är det dags för vår dagliga Sundowner men denna gång med utsikt över havet.

Middag och Övernattning: Watamu Tree House.

Observera att lunch inte ingår.

Torsdag 21 november-Lördag 23 november

Vi kommer att tillbringa de kommande dagarna i Watamu. Njuta av kusten, sola, bada, yoga och njuta av detta vackra wellness center. Här finns de bästa havsförhållandena för aktiviteter som snorkling och dykning.

Frukost och middag ingår. Dessa dagar lämnar  vi luncherna öppna för att ge dig bättre flexibilitet i programmet. Man kan alltid beställa enklare lunch på Tree house, men det finns även flera alternativ längs stranden bara några stenkast bort eller varför inte ta en tuk tuk till Watamu by för en pizza eller grillad fisk.

Vera och Petra kommer att se till att dagarna fylls  med lagom mycket aktiviteter, så ni även får tid att bara njuta av denna magiska plats.

Övernattning: Watamu Tree House (Frukost, Middag).

Observera att lunch inte ingår.

Söndag 24 november

Efter en sista frukost och promenad på stranden är det transfer till flyget Malindi – Nairobi.

Vi kommer att flyga vid 14  tiden och landa Nairobi vid 15.

När du bokar flyg tillbaka till Europa skall du boka från tidigast kl.18.00 eller senare den 24 november. Det finns möjlighet att boka till flygplats hotell och man vill sträcka ut sig ett par timmar, om man har sen kvälls avgång eller har valt att boka flyg den 25 November istället.

Detta ingår

– Nairobi transfer- pick up & drop off
– 9 nätters logi inkl. måltider
– Yoga, meditation och breathwork varje dag med Petra
– Kortare vandringar i omgivningarna kring Kisamis vid Rift Valley.
Inkluderar provsmakning av lokal mat och magic view!
– Hike till Ngong hills (berget som Karen Blixen blickade ut över från sin farm). 2000 meter över havet. Magic View again!
– Masai Mara National Reserve – utflykt på Savannen- 2 ggr
– Privat guidning av Jonas med hans lokala vänner i Masai Mara
– en annorlunda eftermiddag utlovas.
– Kenyansk Sundowner a la Karen Blixen
– Vatten under Safari turerna (1liter/ person/dag)
– Privata guider vid aktiviteter, inkl. privat van 4×4
– Emergency Evacuation Cover ONLY
– Entré till parkerna
– Flyg Malindi tur och retur – transfer till Watamu – Indiska Oceanen
– Professionella och erfarna retreatledare, guider och chaufförer. Svensk och/eller engelsk talande.

Detta ingår ej

– Entré avgift till Karen Blixen museum och Giraffcentret i Nairobi
(för dig som anländer tidigt 15 nov.)
– Dricks till chaufför/förarguide. $8-$10 per person
som delar fordonet och dag rekommenderas.
– Visa-/skatteavgifter för internationella flyg.
– Extra drycker och drycker från hotellen.
– Extra aktiviteter Masaibybesök per person $30,
ballongsafari för $505 per person och extra aktiviteter i Watamu.
– Flygbiljetter tur och retur Nairobi,
MEN vi erbjuder dig en reseservice för bokning.

Paketpris: 4475 USD

Anmälan & betalning Aurora Safaris

Anmälan: jonas@peaksandsafaris.com

För att garantera din plats betalar du in 940 USD
vid anmälan.

Slutbetalning, 3535 USD, skall vara Aurora Safaris
tillhanda senast 1 oktober, 2024.

Resegaranti

För denna retreat har Aurora Safari resegaranti, därför betalar du in direkt till Aurora Safaris. Godkänd Resegaranti hos Kammarkollegiet är enligt svensk lag vid arrangemang av paketresor. Paketreselagen garanterar att du får tillbaka dina pengar om retreatet/ resa ställs in eller avbryts i förtid.

För mer information