LA BELLE VUE, NEFFIÉS, FRANKRIKE
23-27 AUGUSTI 2023

Master Yoga Europe Retreat
”Frihet, Kraft & Livslust”

SOFIA SIVERTSDOTTER & PETRA NILSSON

LA BELLE VUE, NEFFIÉS, FRANKRIKE
23-27 AUGUSTI 2023

Master Yoga Europe Retreat
”Frihet, Kraft & Livslust”

SOFIA SIVERTSDOTTER & PETRA NILSSON

Välkommen till Master Yoga retreat med författaren Sofia Sivertsdotter och yogalärare RYT 500 + Petra Nilsson.

Master Yoga erbjuder denna unika yoga retreat till charmiga franska Bed & Breakfast Le Belle Vue i Neffiés. En pärla där din själ kommer till ro med milsvid utsikt över vinfälten och det vackra franska landskapet. Att landa in här är som att kliva rakt in i filmen Chocolat, så otroligt charmigt, vackert och sött. Vi älskar!

La Belle Vue drivs och ägs av svenska paret Yvonne och Micke, sedan sommaren 2015. En dröm dom längtade till och förverkligade!

Sofia Sivertsdotter

Sofia Sivertsdotter är författare och har bland annat skrivit böckerna Ord för dagen, Tillitens väg, Älskad, Livnära, Strimmor av ljus och Små tankar om livets stora frågor. Hennes senaste bok är ”Andetaget, Livet och Evigheten”.

Sofia är även coach för kreatörer och artister, skrivlärare och utbildad yin- och meditationslärare. Sofias böcker är som balsam för själen som leder oss med en varm trygg hand in i våra inre rum.

Petra Nilsson

Petra är yogalärare RYT 500 +, grundare och initiativtagare till MasterYoga. Yogan kom in i Petras liv 1999 och har sedan dess varit en viktig del i hennes liv. I över 20 år har Petra arbetat på höga chefsposter i det internationella näringslivet. Yogan blev hennes andetag, platsen för återhämtning.

Petra är certifierad internationell yogalärare för både yan och yin stilar, men har valt att fördjupa sina kunskaper i YinYoga, Restorative Meditation och Pranayama (andningsteknik). Hon är diplomerad YinSpecialist.

Petras klasser är uppskattade. Hon har en förmåga att sprida lugn, värme och en känsla av hållenhet.

Bed & Breakfast La Belle Vue

B & B La Belle Vue är byggt 1857 och har alla vackra detaljer kvar, de gamla munblåsta fönstren, stuckaturer, höga dörrar, öppna spisar, handgjorda klinker i fantastiska mönster och framför allt utsikten. En milsvid utsikt över vinfälten och landskapet, klara dagar ser vi ända bort till Pyrenéerna.

Huset byggdes av syskonparet Baulac som var en av traktens mest förmögna vinbönder. Med varsam hand har Yvonne och Micke skapat ett gästhem där du kan sparka av dig skorna både fysiskt och mentalt. & njuta av alla vackra ting!

Kuriosa om Neffiés

Neffiés ligger i det vackra Languedoc i södra Frankrike. Till ytan världens största vinproducerande område. Byn har anor från 1100-talet och har alltid haft ungefär 1 000 invånare. Den är känd för att vara öppen, trevlig och väldigt vänlig. Alla hälsar på varandra på gatan, stora som små och hos bagaren på morgonen avhandlas livets stora frågor, lite småskvaller och vänliga frågor.

Program

Onsdag 23 augusti

Transfer från flygplatser till La Belle Vue.

Ankomstdag. Du får tillgång till ditt rum, välkomstfika, en introduktion till våra dagar tillsammans och får börja lära känna gruppen. Vi landar med en grundande meditation och du får sätta en intention för hur du vill använda dina dagar på La Belle Vue så att de blir så värdefulla som möjligt för dig.

Gemensam middag på kvällen på La Belle Vue.

Torsdag 24 augusti

Kl 8.00-9.15  SOULFUL YIN yoga med Petra Nilsson.

Tema: FRIHET

Petra inleder dagen med en mjuk Yin yoga praktik med fokus på att släppa taget och skapa utrymme i din kropp och i ditt sinne. I Yin yoga jobbar vi med fascia, bindväv, leder, ligament, skelett, inre organ och de så kallade meridianerna. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch).
Vi skapar utrymme och frihetskänsla till vår kropp och vårt sinne.
Petra avslutar praktiken med Mindfulness meditation när du vilar i Stjärnan (Savasana).

Kl 9.00-10.00 FRUKOST

Kl 10.00-12.30 KRAFT, MEDITATION & KREATIVT SKRIVANDE med Sofia Sivertsdotter.

Vi fortsätter med en vägledd meditation som syftar till att väcka din kraft och frigöra dig från begränsande tankar. Du får sedan livgivande både korta och längre skrivuppgifter med fokus på att skapa mer frihet, kraft och njutning i ditt liv.

Kl 12.30 LUNCH på La Belle Vue & EGEN TID.

Efter lunch har du eftermiddagen fri och gott om tid för att skriva, reflektera, göra en utflykt, hänga vid poolen, samtala med en ny vän, vara i tystnad eller bara njuta av Frankrike.

Tips på utflykt denna dag Antikgatan i Pezenas. Vill du följa med? Meddela Petra. Pezenas är en av Frankrikes mest kända antikorter och har drygt 50 handlare på ”Antikgatan”.

Kl 18.00 KVÄLLSMEDITATION & FRÅGESTUND med Sofia.

På kvällen samlas vi igen för en avslappnande men stärkande meditation och en frågestund kring våra teman frihet, kraft och livslust. Hur kan vi skapa mer frihet i livet? Hur kan vi kliva i vår mest autentiska kraft? Hur kan vi leva ett mer lustfyllt liv oavsett vilka vi är, vad vi gör och var vi befinner oss?

Kl 20.00 MIDDAG på La Belle Vue.
Ostron, Moules Frites & bubbel kväll!

Fredag 25 augusti

Kl 7.30-9.00 RESTORATIVE YOGA med Petra & MEDITATION med Sofia.

Tema: KRAFT

Vi startar dagen med en stilla men stärkande Restorative praktik. Restorative yoga innebär återhämtning och återuppbyggnad. En djupavslappnaande yogaform
som syftar till att ta oss till ett stadium av total och maximal avslappning så kroppens alla system får vila sig starka. Klassen innehåller även andningsövningar som frigör och öppnar upp ditt hjärta. Sofia avrundar praktiken med en vägledd meditation där du får stärka din kontakt med hjärtat och din förmåga att behålla din kraft och frihetskänsla i kroppen.

En sagolik stund för hela dig att möta dagen på!

Kl 9.00-10.00 FRUKOST

Kl 10.00-12.30 SKRIVÖVNINGAR m. Sofia

Efter frukost får du kreativa skrivövningar med syfte att skapa klarhet och riktning för din unika livsväg och framtid. Våra teman frihet, kraft och livslust genomsyrar övningarna och Sofia hjälper dig att måla upp och kliva i manifesteringen av dessa ord i ditt liv, oavsett hur din nuvarande livssituation ser ut.

Kl 12.30 LUNCH på La Belle Vue eller picnic lunch på stranden. EGEN TID.

På eftermiddagen får du även denna dag gott om tid för att skriva, reflektera, göra en utflykt, samtala med en ny vän, vara i tystnad eller bara vila.

Tips! Följ med på utflykt till stranden, des 3 Digues utanför Sete. Vi packar med picknickkorgar till lunch. Meddela Petra om du vill följa med.

Kl 18.00 AFFIRMATIONSMEDITATION & GRUPPCOACHNING.
På kvällen får du en affirmationsmeditation för att förankra dina insikter i kroppen. Du får även gruppcoaching där du kan lyfta dina personliga frågeställningar kopplade till frihet, kraft och livslust och få vägledning gällande hur du ska komma vidare.

Kl 20.00 MIDDAG på restaurang Äponem.
Världsberömd Michelin restaurang. En kväll som bjuder oss på en sinnlig smakresa i vacker 1700-tals miljö med utsikt över floden Peyne.
En middagsupplevelse att minnas!

Lördag 26 augusti

Kl 8.00-9.00  HATHA FLOW YOGA med Petra.

Tema: LIVSLUST

Vi startar morgonen med en fysisk och flödande, men mjuk Hatha Flow yoga praktik. Hatha är sanskrit, Ha betyder sol och Tha betyder måne, och är den yogaform som nästan all annan yoga härstammar från. Hatha är grunden för all fysisk yan yoga. Klassen innehåller solhälsning, stående positioner, balans, framåtfällningar, sittande positioner, bakåtböjningar och rotationer. Hatha Flow yoga ger ett bra flöde av energi till kroppens alla energikanaler som utgår från din ryggrad. Vi känner andetaget och livslusten spira med rörelser och ljuv musik. BreathWork & Meditation ingår. Vi avslutar i en skön Savasana.

Kl 9.00-10.00 FRUKOST

VINGÅRDSBESÖK för den som önskar.

Kl 12.30 LUNCH på La Belle Vue.

Kl 13.30 SKRIVUPPGIFTER med Sofia.
Vårt sista skrivpass för resan vigs åt djupare och sammanfattande skrivuppgifter som hjälper dig att säkerställa att du kan omsätta dina insikter i handling när du kommer hem.

Kl 15.00 FIKA VID POOLEN. REFLEKTION OCH FRÅGESTUND
Eftermiddagen är vigd åt reflektion och individuella önskemål och Sofia finns tillgänglig för att svara på frågor.

Kl 19.00- Gemensam MIDDAG på Le Scampette, en fransk bybistro med väldigt god mat.
Vår sista kväll tillsammans kombinerar vi en gemensam middag och därefter återsamling vid poolen med delningar om insikter och framtida steg. Avslutningsceremoni m. Sofia & Petra.

Söndag 27 augusti

Hemfärd. TACK FÖR UNDERBARA DAGAR.

Paketerbjudande

Välkomstdrink med champagne (eller alkoholfri dryck)
Boende 4 nätter. Del i dubbelrum
Wifi och alla skatter
Frukost
Lunch eller middag
Ostron kväll – Moules Frites med bubbel
Middagsupplevelse fredagkväll på Michelin restaurangen Äponem
Kreativt skrivande och meditationer med Sofia Sivertsdotter
Yoga klasser varje morgon med Petra Nilsson
Möjlighet till aktivitet varje dag – se program (utflykt till havet, antikmarknad och vingårdsbesök).
Dryck till maten tillkommer och ingår ej i ditt pris.

PRIS:

18 500 SEK

Anmälningsavgiften 10 000 kr för att bekräfta din plats.

Märk med France & ditt namn!

Slutbetalning på 8 500 kr senast 1 Juni 2023.

Inbetalning sker till Master Yoga Europe AB Bankgiro: 5812- 6947

Flygbiljett tur och retur och transfer från flygplats till La Belle Vue, Neffiés ingår inte i priset.
Du bokar din egen flygbiljett tur och retur för att din reseförsäkring skall gälla.

Anmälan

För mer information samt anmälan: masteryogasweden@gmail.com

Garanti

Anmälningsavgiften är bindande.

Master Yoga har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om retreatet ställs in eller avbryts i förtid.

Vid sjukdom som styrks med läkarintyg sker en återbetalning. Anmälningsavgiften är bindande.