BOUTIQUEHOTELL GRÅ GÅSEN, GOTLAND
12-14 MAJ 2023

Master Yoga Sweden Retreat
VÅRKÄNSLA Gotland

ULRICA NORBERG

BOUTIQUEHOTELL GRÅ GÅSEN, GOTLAND
12-14 MAJ 2023

Master Yoga Sweden Retreat
VÅRKÄNSLA på Gotland

Ulrica Norberg

Maj är en helt ljuvlig tid på Gotland, rosornas ö, naturen spirar och årets första primörer skördas. Landskapet på södra Gotland är storslagen på många sätt. Kusten är kantad av fina sandstränder. Inlandets klintar lockar till vandringar och naturupplevelser utöver det vanliga och på få andra håll är öns natur så utmärkande som just här. Ljuset är magnifikt och solnedgångarna blir nog inte bättre än så här.

En underbar tid och plats för yoga, hike och cykeltur.

Välkommen till ett spirande VÅR retreat på Gotland!

Om Ulrica Norberg

Ulrica Norberg är yogamaster, andningscoach, vandringsledare, författare och inspirationsföreläsare. Hon räknas som en av Skandinaviens främsta yogapionjärer och initierades till Yogiraj, yogamästarinna, 2015. Ulrica grundar sig i att hälsa, lycka och styrka kommer från reflektion, meditation och rörelse. Hon har skrivit mer än ett dussin böcker om hälsa, och har även undervisat privata elever, företag och grupper över hela världen i medvetenhet, kreativitet, innovation, meditation, mindfulness, hälsa och yoga.

Om Grå Gåsen

Grå Gåsen är ett varmt och välkomnande boutiquehotell med hemmakänsla och barfotalyx. Här kan du njuta av en härlig trädgård med både pool och badtunna. Deras Lada kanske du känner igen från TV-programmet ”Så Mycket Bättre”.

Grå Gåsens tolv rum har alla sin unika personliga design. Den majestätiska patriciervilla byggdes anno 1850, och tillhandahåller åtta rum i olika storlekar. Några steg från poolen hittar vi ytterligare fyra rum, alla individuellt inredda. Alla rummen har en stilren interiör och sköna sängar.

Extra stolta är man över sina välkomponerade rätter med råvaror från lokala producenter.

Program

Fredag 12 maj

Från kl 16.00 Incheckning

Ca kl 16.30 Välkommen!
Ulrica, Petra & Cecilia på Grå Gåsen hälsar dig varmt välkommen.
Vi bjuder på gotlandsfika och går igenom helgens program.

Kl 17.15-18.30 MOVING IN TO STILLNESS Yin yoga med Ulrica
Helgen börjar med en stillsam sorti via yinyogas magiska värld. Vi rensar ut spänningar, stelhet och slaggprodukter i kroppen samt för att rensa den inre hårddisken på tjatter och brus. Vi kliver in i kroppens filter, fascia, och via andning, placeringar av kroppen på olika sätt, hittar platser av spänning, hjälper att släppa taget och frigöra kraft och öka cirkulation och frihet i sinne. Klassen avslutas med en lång, skön vägledd avspänning och avslappning. Välkommen GOTLAND.

Kl 19.30 Middag
Vi intar en 2-rätters middag tillagad på färska primörer efter säsong.

Sov gott!

Lördag 13 maj

Kl 7.00-8.15 Morgonpraktik med Ulrica
Mjukt flödande yogapass, perfekt för att väcka kroppen till liv. Du kommer att få vakna till grundande och flödande positioner, men också förlängande stretchar. Låt morgonen på mattan sätta tonen för resten av dagen.

Kl 8.30 Frukost

Kl 10.00 Cykeltur med picnic lunch.
Vi utforskar södra Gotland på två hjul, tar in en fantastisk utsikt över hav och landsbygd. Turen avrundas med picnic lunch och dopp i havet för den som önskar.

Kl 13.00-15.00 Egen tid – bara vara.

Kl 15.00 Föreläsning ” INTE UTAN MINA ANDETAG” med Ulrica inkl. fika. Kom i yogakläder!

Kl 16.15-17.30 Yogapraktik ”VÅRKÄNSLA” med Ulrica
Träd in på mattan till en klass som fokuserar på hur vi hämtar in ny kraft, energi och inspiration från VÅREN, en årstid som förbereder dig och naturen på att BLOMSTRA; om att kultivera förmågan att kunna inspirera sig själv genom att släppa på det som begränsar. Allt ifrån att släppa på kroppsliga spänningar och stärka muskler till att upptäcka hur du kan uppgradera din inre hårddisk genom mental träning. Här får du en yogapraktik som inte bara stärker dig men som också ger dig det du behöver för att skapa ökad cirkulation. Detta med tonvikt på sköna rotationer och inversioner.

Vi flödar igenom sekvenser som ämnar arbeta upp mobilitet och stabilitet i ryggraden, i andetaget och i sinnet. Passet avslutas med Yoga Nidra; en liggande meditation.

Ca kl 19.00 3-rätters middag – smakupplevelse VÅR.

Sov sött!

Söndag 14 maj

Kl 8.00-9.00 Morgonpraktik med Ulrica
Klassiskt Hatha yoga praktik välkomnar oss denna söndagsmorgon. Klassen innehåller andningsövning, solhälsningar, stående positioner, balans, framåtfällningar, sittande positioner, bakåtböjningar och rotationer. Liggande meditation med fokus på vårt hjärtchakra avrundar klassen.

Kl 9.00-10.00 Frukost

Kl 10.30-13.00 Hikefulness med Ulrica
En njutningfylld hike med vacker natur och kuststräckor som bjuder på raukar, klippor, fiskebyar och ängar. Något utöver det vanliga.

Kl 13.00 Lunch
Reflektion & Tack för denna helgen!

Kl 14.00 Utcheckning & Avfärd

Detta ingår

4 yogaklasser med Ulrica
Föreläsning ”Inte utan mina andetag” med Ulrica
Hikefulness med Ulrica
Cykeltur med picnic
2 nätters logi i delat rum
Frukost lördag och söndag
Lunch lördag och söndag
Fika alla dagar
2-rätters middag fredag (vin ingår ej)
3-rätters middag lördag (vin ingår ej)
Tillgång till pool, badtunna och cykel

Pris: 8 900 kr
Anmälningsavgift: 3 000 kr
Slutbetalning senast 1 April: 5 900 kr

Flyg, färja, transfer bokar du själv och ingår ej i priset.