BRUNNSPARKEN, RONNEBY
9-11 SEPTEMBER 2022

Master Yoga Retreat
NaturKraft

ULRICA NORBERG & PAUL SVENSSON
DANIELLA WITTE

BRUNNSPARKEN, RONNEBY
9-11 SEPTEMBER 2022

Master Yoga Retreat
NaturKraft

ULRICA NORBERG & PAUL SVENSSON
DANIELLA WITTE

Dagar tillägnade naturens kraft, varför vi valt att kalla detta retreat för just NaturKraft.

Du kommer att guidas i yoga, meditation och vandring av Yogiraj/yogamästaren Ulrica Norberg och låta smaklökarna få vässas och njuta av stjärnkocken Paul Svensson på det innerliga Café Mandeltårtan, vackert arrangerat av Petra Nilsson. Du kommer med all rätt få bli bortskämd och det är vår förhoppning att du lämnar oss full av inspiration, glad, ”njutmätt” och skön i kroppen.

”Att jobba med naturen och inte mot den är en livsåskådning som ligger mig varmt om hjärtat. Att följsamt anamma varje säsong och dess erbjudande beskriver naturen och smaken bäst. Naturens kraft är inte obegränsad och jorden inte odödlig så att kärleksfullt förhålla sig till en empatisk och solidarisk biodiversitet är en självklarhet för mig när jag väljer råvaror. I mitt växtbaserade kök med små inslag av animalier skapar jag njutning som lämnar en god eftersmak idag men också för framtiden”, säger Paul Svensson. Naturlig gastronomi med naturen som kraft.

Man behöver inte alltid åka utomlands för att ta del av naturens magiska, vårdande famn och få ut något av värde. Den lokala miljön kan ibland vara den bästa och stundtals att föredra då det är tillgängligt och kräver mindre planering. Just att ta sig till ett friluftsområde och ströva runt en dag och upptäcka urskogar och låta lungorna luftas är ren magi och stärkande för kropp och själ.

Naturen. I naturen kan vi läka. Växa. Högre och större än vi kan ana. Livet känns meningsfullt när vi, på ett tillfredsställande sätt, kan närma oss livet utanför och inuti oss själva. I naturens kraft vävs vi lättare in i insikten om att vi lever här och nu.

Vi avslutar helgens retreat med ett besök i inredningsbutiken Mimou i Ronneby och en föreläsning med inredningsdesignern och stylisten Daniella Witte, som har med naturen, ljuset och välmåendet som största inspiration.

Ulrica Norberg, Paul Svensson & Daniella Witte

Läs mer om Ulrica, Paul och Daniella här:
Vi ses
Gästkockar

Program

FREDAG 9 september

Kl 15.00 Incheckning
Kl 15.30 Välkommen i Bageriet, välkomstdrink & fika
Kl 16.00-17.45 Yoga praktik
Kl 19.00 2-rätters middag
Sov sött!

LÖRDAG 10 september

Kl 7.00-8.15 Yoga praktik
Kl 8.15-9.15 Frukost
Kl 9.30-10.30 Föreläsning med Paul Svensson
Kl 10.30- 11.45 Yoga praktik
Kl 12.00-13.00 Lunch
Kl 13.00-15.00 Egen tid/Hälsofika på B&B FloraViola från kl.14.00
Kl 15.00-17.00 Hike, Breathwork & Meditation i Japanska trädgården,
Ronneby Brunnspark med Ulrica Norberg
Kl 17.30-18.30 Restorative praktik
Kl 20.00 3 rätters middag
Sov sött!

SÖNDAG 11 september

Kl 8.00-9.00 Yoga praktik
Kl 9.00-10.45 Frukost & Utcheckning, egna bilar till Mimou
Kl 11.00- ca kl 13.00 Välkommen till Mimou
Föreläsning Daniella Witte. Fika från Mandeltårtan.
Tid för shopping.
Tack för denna helgen!

Ronneby Brunnspark

Ronneby Brunnspark har blivit utnämnd till en av Sveriges vackraste parker. Fylld av historia, grönska & spirande livslust! En härlig plats för avkoppling, rekreation & YOGA retreat! Under 1800-talet var Ronneby Sveriges mest besökta kurort med besökare från hela Europa. Idag används parkens vackra rikt utsmyckade träbyggnader till bl à Bed & Breakfast, såsom Villa FloraViola där vi kommer ha vår logi under retreat helgen. Mellan helgens program har du möjlighet att vandra omkring i parken och dess olika trädgårdar; Japanska-, Doft- och Rosenträdgården. Ta en fika på  Café Mandeltårtan eller bara slå dig ner och njuta!

Nattsömn

Vi kommer ha logi mitt i vackra Brunnsparken på Bed & Breakfast Villa FloraViola, som drivs av Angelica & Mattias på Café Mandeltårtan.

White Guide – Mandeltårtan

Mandeltårtan Café och bageri är omtyckt och välbesökt året runt. Under flera år har caféet blivit listat i White Guide Café guide.

Mimou

För Mimou är det självklart att alla produkter är både vackra och tillverkade på rätt sätt. Mimou jobbar med högteknologisk produktion av tyger (metervara) i stora effektiva fabriker med hög teknisk kompetens och fortlöpande investering i forskning och hållbar utveckling. Samtliga tyger är Oeko-Tex 100 certifierade.

Mimou producerar många av sina inredningsdetaljer extremt lågteknologiskt och så handgjort och resurssnålt som möjligt för att bevara traditioner och hantverkskunskap. Resultatet av detta är bland annat kuddfodral och överkast i hampa, lampor av handgjort papper/bambu, flätade korgar i sjögräs och mycket mer.

Pris

Paketpris: 12 500 kr/person
I priset ingår:
2 nätters logi på Bed & Breakfast Villa FloraViola
Frukost
Helpension (vin ingår ej)
Program enligt beskrivning
Yogapraktik, föreläsningar, meditation & hike
VIP Besök i inredningsbutiken Mimou
Fin goodiebag
Din reskostnad (bil, tåg, flyg etc) till och från retreatet ingår ej i priset.
Medtag egen yogamatta.
Övriga yogatillbehör finns på plats.

Anmälan

Anmälningsavgift på 2 500 kr/person betalar du in omgående för att bekräfta din plats.
Resterande belopp 10 000 kr/person betalas in senast 1 augusti.

BOKA PLATS