GRAND HOTEL SALTSJÖBADEN , STOCKHOLM
25-27 FEBRUARI 2022

Helgretreat:
Sinnenas Värld

YOGAÅRET 2022

GRAND HOTEL SALTSJÖBADEN
STOCKHOLM
25-27 FEBRUARI 2022

Helgretreat:
Sinnenas Värld

YOGAÅRET 2022

”SINNENAS VÄRLD” med yogalärare Rikard Skogberg & Petra Nilsson, Songs of Eden – pianist Måns Ek och stjärnkocken Gustav Otterberg.

Välkommen till MasterYoga retreat ”Sinnenas Värld”!
Denna helg djupdyker vi in i sinnenas magiska värld. Vi utforskar, SMAK och DOFT (luktsinnet), på både ett vetenskapligt och lekfullt sätt.
Rikard Skogberg, senior yogalärare, osteopat och Creative Art terapist och Petra Nilsson, yogalärare, yinspecialist och och arrangör skapar tillsammans med pianist Måns Ek, Songs Of Eden, DoTerra essentiella oljor och Stjärnkocken Gustav Otterberg – ett helt unikt retreat för dig.

Vår magiska kraft i sinnenas värld

Vi reser in i sinnenas värld och finner finkänsligheten och de olika nyanserna som vårt SMAKsinne ger oss. När vi verkligen tar in upplevelsen av SMAK förhöjer den vår uppskattning och känsla av njutning som i sin tur förhöjer vår livsenergi. I sanskrit heter smak RASA och har även andra meningar som upplevelseentusiasm eller essensen. Vårt smaksinne är en representation av vår upplevelse och hur vi individuellt upplever detta. Vår yogapraktik kommer ge oss en ytterligare möjlighet att förkroppsliga och njuta av vår yoga på ett lekfullt och integrerande vis. Upplevelsen av att ta in, bibehålla och smälta och sedan ge det ett uttryck är en av nycklarna i vår yoga för bästa upplevelsen. I dagens vardag kan vi lätt glömma detta då vi fokuserar på effektiviteten och resultatet istället för upplevelsen i sig under resans gång. RASA betyder även att bli totalt sammansmält med det vi gör.

Dofter som vi upplever i vår vardag påverkar indirekt våra val och inverkar på vårt nervsystem, vilket ger oss en direkt upplevelse både fysiskt, mentalt och känslomässigt. I yogans praktik utforskar vi hur både gamla minnen och upplevelser kan frigöras. Hur nya sensationer och tillåtandet av att frigöra potential kraft; välmående och glädje skapas av vårt luktsinne! Minnen, tankemönster och känslor som vi associerar med olika dofter. Väcker de en familjär och välbekant upplevelse?

En barndomsupplevelse eller en annan upplevelse av och i vårt liv. På vilket sett har denna doft integrerats in i ditt nervsystem? Vårt luktsinne väljer redan på ett undermedvetet plan om vi är dragna till något eller någon plats, mat eller kanske påverkar vår SMAK och visuella upplevelse.

Luktsinnet har en direkt link till det limbiska systemet.-känslohjärnan, till skillnad från de andra sinnesorganen som kopplas om i Thalamus innan de når Storhjärnan. Därför påverkar dofter oss direkt in i vårt känslosystem. Om vi kan bli mer medvetna om detta system kan vi enklare identifiera, lära känna och förstå vårt känsloregister samt påverka vårt känslosystem och hela kroppens förmåga att återställa balans (homeostas) kroppens egna självläkningssystem.

Syftet med denna retreat är att förankra och ta med sig ut i livet möjligheten till mer njutning och närvaro i våra val i vardagen. Att tillåta våra primära sinnen guida oss och på så vis förstå att våra sinnen hjälper oss att förstå underliggande mönster och skapa nya närande och läkande val. vanor som associeras till vår upplevelse. Vid njutning av smak och träning utsöndras dopamin som kan användas till att utveckla nya beteenden som är positiva för oss och bra för vårt fysiska och emotionella välmående.

Mästerkocken Gustav Otterberg kommer under denna retreat att skapa kulinariska SMAK menyer. Songs of Eden med Måns Ek ackompanjera vår yogapraktik med vacker pianomusik och doTerras essentiella oljor förföra våra luktsinnen.

Rikard Skogberg

Rikard har praktiserat och studerat yoga, meditation och yogisk filosofi sedan mitten av 90-talet och undervisat över 8000 timmar. Rikard har utbildat sig inom många olika yogaformer, bland annat inom hatha-, anusara-, ashtanga-, vinyasa-, yin-, restorativ-, kundalini- och terapeutisk yoga. Rikard är osteopat, socionom och även utbildad inom Creative Arts Therapies. Rikard tog sin Osteopatexamen 2019 på Stockholm College of Osteopathic Medicine och har även en bakgrund inom dans och teater på bland annat Balettakademin i Göteborg.

Som yoga- och meditationslärare föreläser han på yogalärarutbildningar runtom i Sverige med över 20 års erfarenhet av att undervisa yoga och rörelselära. Rikard har även en master i socialt arbete från Hunter College, New York där han också arbetade som socionom och terapeut under flera år. I hans stora intresse just nu som yogalärare och kroppsterapeut är utforskandet av integration och embodiment. Att hitta hem i sig själv genom den direkta upplevelsen av att tillåta sig att uppleva det som är och tillåta det att skapa en läkning och djupare kontakt till sig själv via kroppens egna länkningssystem och nervsystem. På så sätt kan vi upptäcka mer av de tillgångar och underliggande potential och kraft som finns inom oss.

Rikard är en erfaren lärare som undervisar med hjärtat vilket får både nybörjaren och den erfarne att få kontakt med både kropp och själ.

Petra Nilsson

Petra är yogalärare, grundare och initiativtagare till varumärket MasterYogaSweden. Yogan kom in i Petras liv 1999 och har sedan dess varit en viktig del i hennes liv. I över 20 år har Petra arbetat på höga chefsposter i det internationella näringslivet. Yogan blev hennes andetag, platsen för återhämtning. Yin – & Restorative Yoga, som Petra undervisar i under denna retreat, är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att stilla kropp och sinne. Ge rörlighet till leder och öka flödet av energi och livskraft, Prana. Denna yogastil ger en fin motvikt till YAN yogapraktiken.

Petra är certifierad internationell yogalärare för både yan och yin stilar, men har valt att fördjupa sina kunskaper i YinYoga, Restorative och Pranayama (andningsteknik). Hon är diplomerad YinSpecialist.

DoTerras oljor ökar välbefinnandet under Petras uppskattade klasser. Hon har en förmåga att sprida lugn, värme och en känsla av hållenhet.

Måns Ek, Songs Of Eden

Den svenska kompositören Måns Ek skapar under artistnamnet Songs Of Eden musik som berör. Vi kommer yoga till lugna och pulserande upplyftande toner. Meditera och landa till avkopplande pianomusik. Ta oss djupare in på sinnenas stigar i samklang med Måns förtrollande pianofingrar.

Songs Of Eden hämtar sin inspiration från hela världen. All världens musik har sin egen personlighet och Måns anammar allt och skapar en egen personlig tolkning. Och NU tolkar Måns även MasterYogas koncept ”Sinnenas Värld”- helt unikt för oss!

Gustav Otterberg

Välrenommerade Stjärnkocken Gustav Otterberg har lång och välrenommerad erfarenhet inom branschen. Han är tidigare kökschef på Artipelag, byggt upp Guide Michelin-prisade Ekstedt i centrala Stockholm samt den legendariska stjärnkrogen Leijontornet. Och nu kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden.

Hans matfilosofi utgår från närheten till naturen och hantverket kring hur man värnar råvaran.  Ledorden är ekologiskt och närproducerade råvaror som baseras på aktuell säsong. Gustav kommer föreläsa och skapa en unik kulinarisk SMAK upplevelse för dig under MasterYogas retreat, …som han själv säger – Plötsligt händer det, när alla solar och månar står i rätt position!!! =)

Program

Fredag 25 februari

Från kl 15.00
Ankomst/incheckning/välkomstfika
Kl 16.00-18.00
Välkomna + Yoga praktik
Kl 19.00-ca 21.00
SMAK middag, (vin ingår ej)
Kl. 21.00-21.30
Yoga Nidra
Sov sött!

Lördag 26 februari

Tillgång till SPA avdelning.
Kl 07.00-09.00
Frukost
Kl 09.00-12.00
Föreläsning SMAK upplevelser
Yoga Praktik
Kl 12.00-13-00
Lunch
Kl 13.00-16.00
Ledig tid. Hälsosnacks och dryck serveras.
Tillgång till SPA-avdelningen.
Kl 16.00-18.00
Yoga Praktik/Workshop
Kl 18.00-19.00
Ledig tid
Kl 19.00
SMAK middag, (vin ingår ej)
Sov sött!

Avslutningsceremoni
Kl.11.00
Utcheckning

Söndag 27 februari

Kl. 07.00-09.00
Frukost
Kl. 09.00-11.00
Yoga Praktik
Avslutningsceremoni
Kl.11.00
Utcheckning

PRIS

6800 kr/per person i delat dubbelrum.

DETTA INGÅR

2 frukost
1 lunch
SMAK meny middag fredag & lördag
(vin ingår ej)
Hälsosnacks/mellanmål/dryck/te/kaffe
Tillgång till SPA-avdelning
5 yogaklasser
Workshop
Föreläsning SMAK upplevelser
Live piano Songs Of Eden
BOKA PLATS